Kör allt i matberedare till en massa. Forma till bollar och rulla dem i carob eller kakaopulver. Smaka och njut!
Hallon och citronsorbet
4 frysta bananer i bitar
1 färsk banan
4 dl frysta hallon
2 msk rivet citronskal
Ta ut de frysta bananerna och hallonen och låt tina ca 10 minuter. Kör alla ingredienserna till en slät glass i matberedaren, och servera gärna med färska bär.
Grön smoothie
Ca 40g spenat
3 stjälkar selleri
1 äpple
1 avokado
Saft från 1 lime
En bit färsk ingefära
Mixa och njut!
Dadelbollar
2,5 dl valnötter eller mandel
10 färska dadlar
1 tsk vaniljpulver
Kör nötterna i matberedare till smulor. Tillsätt resten och kör igen. Rulla till bollar, och njut!
Pumpafröpaj
Botten:
2 1/2 dl pumpafrön
2 morötter
1 msk olivolja
1/2 krm himalayasalt
Kör alla ingredienser i matberedare, tryck ut i pajform och torka i torkugn, eller vanlig ugn 4-5 timmar.
Fyllning:
2 dl paranötter
1 dl vatten
1 msk citronjuice
1 krm salt
70 g spenat
10 so[…]
Blåbärssmoothie
1 päron eller äpple
1 dl blåbär
saft från en halv lime
1 avokado
En näve spenat
Mixa!!
Hallonpaj
Botten:
4 dl mandel
10 färska dadlar
4-5 msk raw kokosolja
6 msk raw kakao
1/2 tsk vaniljpulver
500g frysta hallon
Glasyr:
10 msk kokosolja
8 msk raw kakao
2-3 tsk agavesirap
Kör mandeln i matberedare tills den är finfördelad. Tillsätt dadlar, kokosolja, kakao och vaniljpulver, oc[…]
Varmt välkommen till en lite annorlunda workshop på Wärdshuset i Tavelsjö.
Se, lär och smaka!
Hanna Alperud som är utbildad kostrådgivare, hälsorådgivare och rawfood inspiratör, kommer att visa hur man gör 3 olika rawfood bakverk. Din investering: 345:-, då ingår te, recept, och 3 sorters bakverk.
Anmälan görs till: hanna@rawforgood.se eller sms 070-6768284, senast 19/2